• Utskrift
  • Print

Publikasjoner

Antarktis – natur og historie ved verdens ende 

 

Dette er boka om Antarktis. Her får du vite litt om det meste. Den mektige naturen blir grundig beskrevet. Her kan du lære om klima og isforhold, om tørre daler, vulkaner og mystiske innsjøer under isen. De mange øyene omkring selve kontinentet er vel så spennende og har fått sitt eget kapittel hvor du blant annet kan lese om Falklandsøyene, Sør-Georgia, Heard, Kerguelen, Aucklandøyene og Macquarieøya.

 

Dyre- og fuglelivet er viet stor plass. Møt de enorme elefantseler, de hissige pelsselene, albatrossene, kjempepetrellene og de mange pingvinartene. Keiserpingvin og kongepingvin er blant de mest kjente, men boka forteller også om mer ukjente arter som hvitkinnpingvin og guløyepingvin.

 

Boka tar også for seg polarheltenes fascinerende historie – alt fra nordmannen Borchgrevinks overvintring i hus på selve kontinentet, svenske Nordenskjölds fantastiske overlevelseshistorie, kappløpet mellom Scott og Amundsen og Shackletons legendariske redningsoperasjon til norsk hvalfangsthistorie og de norske Norvegia-ekspedisjonene som annekterte Bouvetøya, Dronning Maud Land og Peter I Øy for Norge.

 

Forskning og klimaforandringer har selvfølgelig fått sin plass i boka, for Antarktis er i dag nøkkelen for å forstå den globale oppvarmingen. Skulle de enorme ismassene i Antarktis smelte, ville det bety dramatiske forandringer for hele jorda.

 

Bokas store utvalg av bilder – både fra nåtid og fortid – gjør denne boka til en helt spesiell opplevelse! Forfatter og hovedfotograf er Tom Schandy.

 


100 rariteter i norsk natur
Det er ikke bare i regnskogene i varmere strøk det finnes merkelige
livsformer. I denne boka forteller Tom Schandy og Arild Hagen historien til 100 rariteter 
i norsk natur, her er insekter, sjødyr, amfibier, krypdyr, fisker og pattedyr i skjønn forening. 
Ledsaget av flotte bilder, de fleste tatt av
forfatterne selv, er dette en pirrende familiebok til 
glede for både små og
store naturinteresserte. 


  Drammensvassdraget – fra fjell til fjord

 

I denne boka kan du bli med de første vanndråpene oppe ved Hallingskarvet,

på Hardangerjøkulen, inne på Filefjell og i Valdres, for

deretter å følge vannets spennende ferd den lange veien til Drammen.

Du kan lese om tømmerfløting, båtruter, kraftutbygging, treforedlingsindustri, fiske, rekreasjon, natur og friluftsliv. Boka er rikt illustrert med over 300 fargebilder og historiske bilder i svart/hvitt, pluss ti kart som dekker vassdraget. Forfattere er Tom Helgesen, Tor Møllebak, Svein Grønvold og Tom Schandy.

 

http://dt.no/article/20081018/NYKULTUR/417054674

 


 

Naturperler i Oslo og Akershus 

Naturperler i Oslo og Akershus er den mest komplette boka om natur og friluftsliv i hovedstadsregionen. Alle de 23 kommunene i Oslo og Akershus har fått sitt eget kapittel. Spennvidden er stor, fra flotte øyer i Oslofjorden, til dype skoger i Østmarka og Nordmarka til elver og flotte utsiktspunkter. Nærmere 200 naturperler er omtalt.

  Boka er i praktbokformat med 240 sider og rundt 300 fargebilder av ypperste kvalitet. Teksten er full av kunnskap om landskap, kulturhistorie, geologi, planter, dyr og fugler. I boka er også alle områder vernet etter naturvernloven omtalt. Hver kommune blir presentert med et kart som viser hvor de omtalte områdene ligger. Forfattere og fotografer er Tom Schandy og Tom Helgesen.


Dagbladet: Terningkast 5:

http://www.dagbladet.no/tekstarkiv/pdf.php?pa=A&d=2007-12-19&p=32&read=1

 

 


 
Naturperler i Oppland

 

Tar for seg alle naturperlene i Oppland, fra kulturlandskapet på Hadeland til høye fjelltopper i Jotunheimen. Et kapittel fra hver kommune. Totalt 240 sider med over 300 bilder. Masse turtips fra hele fylket. Utgitt i 2006 sammen med Tom Helgesen. Utsolgt. 


 

100 norske naturperler

Dette er den optimale boka for alle som er glade i norsk natur. Her beskrives de flotteste av landets naturperler, fra fjord til fjell, fra kyst til innland. Boka er i stort format og rikt illustrert med over 360 praktfulle fargebilder. En bestselger. Utgitt i 2006 sammen med Tom Helgesen og solgt i over 20 000 eksemplarer.

 

 100 Natural Wonders of Norway 

Dette er den engelske utgaven av 100 norske naturperler. Utgitt i 2007.

 


 

Det ville Norden

 

Dette er boka om nordisk villmark, om skogene, elvene, vannene, fjellene og kystene. En hyllest til alle villmarkas skapninger. Boka er bygd opp på samme måte som Det ville Afrika og har korte innsiktsfulle tekster sammen med en bildeserie av ulike temaer. Her er oppslag om brunbjørn, fiskeørnas stup etter fisk, isbjørn, elg, fjellrev og mange andre kjente arter i nordisk natur. Utgitt av Norsk Bokforlag i 2006

 

Les hva Aftenposten skrev om boka:

http://www.aftenposten.no/kul_und/litteratur/article1572860.ece

 

Dagbladet:

Terningkast 5
http://www.dagbladet.no/tekstarkiv/pdf.php?pa=A&d=2006-12-07&p=66&read=1

 


 

Kulturperler i Buskerud

Tar for seg alle kulturattraksjonene i Buskerud, fra Hurum i sør til Hol og Hemsedal i nord. Et kapittel fra hver kommune. Totalt 256 sider med i alt 380 fargebilder. Boka har solgt i 12 000 eksemplarer. Utgitt i 2004 sammen med Tom Helgesen. Utsolgt.

 

 


Det ville Afrika

En stor praktbok som viser variasjonen i afrikansk natur, om savanner, fjell, elver, vann og ørken. Kortfattede innsiktsfulle tekster og flotte fotografier hyller det afrikanske kontinentet.

Utgitt i 2002 og en virkelig bestselger. Solgt 28 000 eksemplarer i Norge. Samlet opplag for norsk, svensk, engelsk og spansk utgav ca. 50 000. Utgitt av Norsk Bokforlag.

 

Les hva Aftenposten skrev om boka:

http://www.aftenposten.no/dyr/article473765.ece

 


 

Det vilda Afrika

Den svenske varianten av Det ville Afrika, utgitt av det svenske forlaget Max Ström. Boka ble valgt som Årets Pandabok av WWF Sverige i 2003, beste skildring av natur i tekst og bilder. Forord av kong Karl Gustav. Solgt i 18 000 eksemplarer.

 

Les om overrekkelsen av pandaprisen her:

http://dt.no/article/20031007/NYKULTUR/110070200

 


 

Magnficient Africa

Engelsk utgave av det ville Afrika, utgitt av Duncan Baird i England. Utgitt i 2004. Forord av daværende Director General i WWF International, Claude Martin.

 


 

Africa

La espectacular belleza y diversidad de la flora y la fauna africanas

 

Spansk utgave av Det ville Afrika, utgitt av det spanske forlaget Blume i 2005. Forord av daværende director general i WWF International, Claude Martin.

 


 

Syd Georgia – Kongenes øy

Dette er boka om Syd Georgia i det sydlige Atlanterhavet. En fantastisk øy i et hav uten ende. Boka forteller både om dyrelivet, landskapet og den norske hvalfangsthistorien. Gitt ut av Kulturhistorisk Forlag i 2001.

 

Les Drammens Tidende omtale av boka her:

http://dt.no/article/20010918/KULTUR3/109180179

http://dt.no/article/20010912/NYHET/109120148

 


 

Naturperler i Buskerud

Tar for seg alle naturperler i Buskerud, fra Mølen i sør til Hallingskarvet i nord. Et kapittel fra hver kommune. Totalt 240 sider med i alt 350 fargebilder. Masse turtips fra hele fylket. En bestselger som er solgt i 10.000 eksemplarer, og som nå dessverre er utsolgt. Utgitt i 2000 sammen med Tom Helgesen.

 


 

Løvelunsj og pingvinparty

Møte med dyr fra hele verden

 

En barne/familiebok hvor jeg forteller om møter med ulike dyrearter verden rundt – alt fra pingviner i Antarktis til isbjørner på Svalbard. Rundt 20 av jordas mest spennende pattedyr og fugler er omtalt. Utgitt av Norsk Bokforlag i 1998.

 


 

Natur i fare

Bok om truede dyrearter og naturtyper og WWFs verdensomspennende arbeid for å redde dem. Boka tar leseren med til de fleste verdensdeler og himmelstrøk, fra arktiske Spitsbergen i nord til gorillasogene i Afrika i sør, fra dampende Amazonas i vest til bengaltigerens rike i India i øst. Boka ble gitt ut av Universitetsforlaget i 1991 i forbindelse med WWF Norges 25 års jubileum.

 Drammensboka

Den mest komplette boka som noen gang er lagd om Drammen kommune. Her får du vite litt om alt – både kjente og ukjente attraksjoner. Boka tar for seg både bykjernen og byens seks marka-områder. En bestselger som er solgt i 7000 eksemplarer. Utgitt i 2003 sammen med Tom Helgesen. Utsolgt.

 

 

Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS